maandag 21 december 2015

Groningen van start

Auteur: Stefan Kuipers

Vandaag heb ik de eerste ronde in Groningen gespeeld. Het was voor mij redelijk lang geleden dat ik in Nederland een open toernooi heb gespeeld. Maar ik had er enorm zin in en met Midas Ratsma als tegenstander beloofde het in ieder geval een interessante pot te worden. Na mijn eerdere nederlaag tegen hem, was ik uit op wraak, maar het liep allemaal wat anders.

Ik speelde met wit, maar de opening ging vrij moeizaam en hij stond een tikkeltje beter. In het middenspel werd het vervolgens enorm complex. Daar wist ik mijn weg niet helemaal goed te vinden en miste in veel berekeningen net de belangrijkste zet. Het eindspel met een pion minder speelde Midas iets te traag en daardoor wist ik de pion terug te winnen en was het vrijwel direct remise.

Eén fragment uit de partij heb ik in onderstaande video even uitgelicht, de rest is terug te vinden in de analyse die daaronder in de viewer staat.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten